Thanks so much to all viewers, likers and followers.
Hope that this little blog of mine will create smile =D and enjoyment as well as tie our ukhuwah in a good way.

Tuesday, 7 December 2010

Alham's Tower House

Seperti biasa selepas selesai dinner, masing-masing lepak kat living hall. Alham sambung played with his toys, kadang-kadang ada jugak ke rak buku mengeluarkan toddler booksnya. 

Hubby selalunya balik dari office dah malam, so after dinner, lepak kat depan tv nak layan something yang release tension. Semenjak kebelakangan ni cite sitkom Friends (Channel E4) dah jadi rutin kitorg tiap2 malam. Lega dapat gelak2 lepas pecah kepala ngan lab dgn simulation kat univ. Sebelum ni ada gak melayan cite My Wife & Kids dgn Fresh Prince of Bel Air time petang2. Lagi pula, cite kat sini siap dgn subtitle english..jadi mmg syok kitorg tengok sitkom2 ni hampir dari siri awal sampai habis..berulang-ulang. Malas nak layan cite berat2..tmbh pening kepala hehe...

Alham still khusyuk dgn toys, bukunya etc. Macam tengah construct something atas meja...

Najah macam biasa asik nak berdukung je. Baru je nak bergerak ke bilik, tak lama lepas tu, hubby tiba-tiba panggil dari hall.
  • Hubby: Ibu, datang sini cepat..
  • Ibu: Ya, kejap..ape dia?
  • Hubby: Ni haa..tengok apa alham buat..
  • Alham: Ibu, look..my tower house!!! (sambil tersenyum)...


 

Hehehe...kitorang tersenyum simpul tengok hasil construction Alham. Saya dengan hubby pelik jugak dari mana datang idea si Alham nak buat 'tower house' ni. Rumahnya masih tak complete tapi figurenye dah ada. Imaginasi budak kadang2 tak disangka-sangka. Entah dia tgk kat tv, school ke kita pun tak tahu. Tapi dalam diam rasa bangga pun ada. Dah besar dah rupanya anak bujang ibu ni =).


Saje je nak jot down apa yang Alham dah buat. Nanti2 bile tengok balik boleh senyum sama-sama =). Tower house ni beberapa hari gak tersadai kat atas meja, Alham marah bila kita usik, nanti dia alter balik jadi cam asal. Tapi nak buat camne, last2 kene gak runtuhkan model ni. Tapi, takpe..yang penting the picture and memory remains...=)... Wondering pasni Alham nak buat ape lak ye??? Hhhmmm....

1 comment: