Thanks so much to all viewers, likers and followers.
Hope that this little blog of mine will create smile =D and enjoyment as well as tie our ukhuwah in a good way.

Thursday, 11 August 2011

Family Day Soton 2011

Tahun ni sekali lagi Family Day dapat diadakan oleh warga Soton. Family postgrad & undergrad terlibat sama menjayakan program ni. But mostly atas usaha ajk Family Soton, dan adik2 KUS & MSA. 
Happy walaupun Group Purple dpt no.3
ready utk masukkn air dlm botol
Acara tahun ni agak berlainan dari tahun lepas. Programnya diadakan dekat dengan kawasan sekitar iaitu di Southampton Common, park utama di Soton. Banyak acara sukaneka dirancangkan bagi membolehkan semua pihak terlibat sama dalam kegiatan Family Day kali ni. Tidak ketinggalan juga juadah yang pelbagai serta bbq untuk breakfast dan lunch hasil air tangan warga surirumah Soton.



Berebut utk breakfast

Beberapa group dibahagikan untuk acara sukaneka. Terdapat 4 kumpulan mengikut warna; purple, kuning, hijau dan biru. Family kami dimasukkan


Monday, 8 August 2011

Bertandang ke "Cucu Nenek di Liverpool"

Menyambung semula cerita setelah bersuka ria di Legoland lepas..
(Mintak ampun terlebih dulu kak pi, kite naik kapal stim..baru ni nak cerite hehe)

Straight dari Legoland, kami terus drive menuju ke Liverpool. Bertolak dari Legoland kira-kira2 pukul 8mlm, jadi bayangkan aje la sampai kat Liverpool lewat pukul 12mlm. Perjalanan ambil masa 4jam lebih. Sepanjang drive tu bila nampak hotel kt tepi jalan rase cam nk stop je tido satu malam, punyelah penat and rasa tak sabar nak sampai. Kita yg co-pilot ni boleh lagi nak terlelap kat sebelah, kesian kat cik abg driverku yg bersengkang menahan mata fokus ke jalan utk kami sampai dgn selamatnya di Liverpool. 

 

Kak Pi and husbandnya masih setia menunggu kitorang sampai walopun dh lewat malam. Husband Kak P ni satu tempat kerja di Utem dgn hubby saya. Rumah Kak Pi ni style rumah court, kene mendaki ke tingkat 3 ke 4 (dah x ingat dah). Sempat lg Kak Pi menjamu kek coklat dan nasi impit beserta kuah kacang dan ayam sate sebelum kitorang merasa bantal and tilam empuk akak malam tu hehe..