Thanks so much to all viewers, likers and followers.
Hope that this little blog of mine will create smile =D and enjoyment as well as tie our ukhuwah in a good way.

Tuesday, 17 May 2011

Quest For Nando's

Kat Soton ni compare to London or tmpt lain, tak banyak wujud restoran fast food halal yang popular mcm KFC, McD, Pizza Hut etc. Kalau lalu depan kedai2 ni mmg telan liur je la, apatah lagi kalau ada aroma yang tersesat sampai ke luar.. hmm. If kempunan nak makan ayam ala kfc or pizza boleh beli kat kedai pakistan, atau pun singsing lengan masuk dapur masak sendiri hehe.

Dalam banyak2 restoran ni, cuma ada satu je yg provide halal food, NANDO'S. Itupun lokasinya xdela dekat sgt kat area city. Tempatnya located kat daerah lain dlm Soton, nama tempat tu Fareham. Last anniversary kitorg bulan Mac lepas ada plan nk celebrate kat Nandos ni. Saje tukar angin, celebrate kat luar rumah pulak. But last minute cancel sbb hubby kena siapkan paper conference yang due datenya selang 2/3 hari lepas tu. 

On the way to Fareham
Sehari lepas jalan2 kat London, hubby ajak gi makan pulak kat Nandos. Katanya nak tebus balik plan celebrate anniversary yg tak jadi tu. Disebabkn tgh tunggu test utk amik lesen, kitorg decide pergi naik train. Mulanya igt nk amik bas tp jadual pada hari Ahad balik ke Soton tak ade sampai petang.

Tuesday, 10 May 2011

London Tour

Assalamualaikum,
Lama betul rasenye tak update blog and jenguk page kawan2. Penyakit malas datang bertimpa-timpa this few weeks. Tambahan pulak beberapa minggu kebelakangan ni hubby banyak buat kerja dari rumah rentetan cuti Easter lepas, so takde can nak duduk lama depan laptop. Then, jadual pulak penuh berjalan sana sini, hinggalah hari ni baru dapat nak menaip =)..

Setelah setahun setengah kitorang tinggal kat UK ni, cuti Easter lepas barulah kitorang ada peluang nak jalan2 pusing London. Very much thanks to Shazarudin, jiran and teman kitorang kat sini yang mengajak and murah hati jadi driver sepanjang tour kat London. Actually, saudara Din ni tengah keseorangan kat UK ni coz isterinya yang study pulang ke Malaysia bersama2 anak2 selama 2 bulan lebih untuk collect data. Saudara Din tak ikut pulang sama coz bekerja. Sementara wife Din takde, bnyak juga kitorang sefamily luang masa bersama. Selalunya dialah yang tolong jadi driver kitorg bawak ke sana kemari sbb hubby pun lum dapat lesen UK hehe. Apa pun, jasamu tetap dikenang =)...
Kensington Garden
Posing pujuk merajuk hihi...
with Uncle Din
Pagi Sabtu tu kami bertolak around pukul 7.30 pagi then breakfast di R&R Winchester dengan bekalan yang dibawa. Sempatla masak nasi goreng and sandwich, saudara Din pulak siap masak bihun (rajinnya masak..). So dapatlah berjimat and tak payah susah2 cari makan time berjalan nnti. Sampai kat London, terus parking kat area Queensway (katanya murah..). Dari sini