Thanks so much to all viewers, likers and followers.
Hope that this little blog of mine will create smile =D and enjoyment as well as tie our ukhuwah in a good way.

Thursday, 28 October 2010

Autumn Day Out

Dah lama rasanye tak bersiar-siar kt area rumah and univ. Selalunye asik berjalan dlm kereta jek (tu yg buat jd malas nk menapak hehe). Tambah plak, kaki hubby still blum baik sepenuhnya. Tapi, nak dijadikan cerita, tiba2 je hubby bg idea last weekend nk day out kt area univ, jalan2 cuci mata.. tgk pokok2 and weather autumn. So, inilah hasilnya yg kitorg dpt ptg tu..
  
Alham was so happy dpt keluar dr rumah =)...








Autumn 2010 Day Out in Jeans...
Weekend before day out, actually kitorg keluar borong some stuff kt carboot. Kali ni kitorg ke Fair Oak pulak. Luckily dpt 2 jeans jackets (0.50 pence each for Alham and mine hehe..baru plak tu). Hubby and Najah already dah ada sorg satu. So, lengkaplah family with jeans wear hihihi. Hubby bg idea kite keluar tangkap gmbr sakan dgn jaket jean kali nih =).


One of autumn tree
New building ... the idea, most of it built from wood...
Dpt cari satu pokok which is most of the leaves are RED...
The Red Leaf Tree...hehe..pandai2 je bg nama pokok



Sepanjang explore kitorg petang tu, this tree got the most autumn color coz bnyak dedaunnya warna merah. Jadi orang jakun jap, take much time to capture pictures kt area pokok ni. Hubby kate, tree ni bleh jadi one mark for every season after this...to see the color changing and how is it doing. Looking forward to monitor this lovely tree this coming winter =)..



Teringat plak kt one of our friend (Din & Sarah) yg pandai amik gambar from lovely and unique angel. Even, tak pakai camera mahal2, tp still leh capture gambar2 yg cantik. Masih study lagi camne nak snap gambar and being a pro to my own camera..


  
Spider with its web


Singgah di surau univ for solat asar before continue snapping beautiful autumn shots. Nasib baik surau kosong coz time weekend tak ramai org kat univ. 



 




 Bapak & anak main lawan2...konon2la..hihi




On the way back home, singgah dulu pekena kebab hehe. Actually tak pernah lagi dine in makan kt tempat kebab ni. Kebab kt UK nih lain skit rupenye dari kebab kt Malaysia or kt Mekah. Biasanya kalau kat tempat kita dagingnya akan dipotong halus kemudian dicincang, baru dimasukkan ke dalam roti pita etc. Di UK, dagingnya dipotong halus dan terus dihidang bersama roti pita dan salad campur serta disalut dengan mayonis, sos pedas dan garlic sauce, serve dlm polistrene. Rasanya mmg yummy...sesekali kalau takde mood nk masak, kt tmpt ni la yg kitorg selalu beli. Dekat dgn univ.

Gelagat si anak bujang...
Abah punye meal dah habis licin...cepat je...
Hajat di hati nak amik gmbr kebabnye before makan, tp once kebabnye sampai...terus lupe..perut yg kosong didahulukan dulu hehe..Next time leh amik gmbr full version kebab =)


No comments:

Post a Comment